Een toekomst die al is begonnen, maar niet voltooid

Allusies cover 1108De korte verhalen van M.H. Vesseur zou je speculatieve fictie kunnen noemen, een genre waarin de toon uiteraard is gezet door J.G. Ballard in zijn beroemde werken Crash en The Atrocity Exhibition (vertaald als De gruweltentoonstelling). Ballards invloed is merkbaar in M.H. Vesseurs korte verhalen, waarvan er diverse zijn gepubliceerd door literaire tijdschriften in Nederland, België, Canada en de Verenigde Staten.

En wat is speculatieve fictie dan wel? U mag het zeggen. Het is niet mainstream, het is geen SF, het is geen fantasy. Het is een uniek genre. J.G. Ballard noemde het, in een van zijn boektitels, ‘mythen van de nabije toekomst’ (Myths of the Near Future), en dat vat het aardig samen. De verhalen van M.H. Vesseur gaan met name over een toekomst die al is begonnen, maar nog niet voltooid. Dat kan tot de vreemdste resultaten leiden.

Literaire tijdschriften waren eerder vol lof over deze korte verhalen, en publiceerden ze in hun uitgaven. Nu verschijnen ze voor het eerst in een Nederlandse bundel met de titel Allusies — eerder uitgebracht in de door Paul Vincent vertaalde Engelse vertaling Allusions.

In ‘In Snuff Park’ biedt het ultieme amusementspark u de dood. In ‘Babyface junkie’ brengt de eeuwige jeugd u verder dan u lief is. Het kunstmatige landschap van ‘Landjepik’ vervult u met vreugde, als het u tenminste geen doodsangsten aanjaagt. De ‘Narcist Goeroe’ toont u uw vele ‘zelven’. En dan is er nog het ultieme kunstwerk dat de planeet verandert op een manier die nog geen wetenschapper heeft durven bedenken, in ‘Schetsen van een wereldwijde Christo en Jeanne-Claude’. Tot slot, in ‘Geliefde stalker’, een oude vaudevilleartieste die nog altijd wordt gestalkt alsof ze een jonge ster is.

ALLUSIES
Door: M.H. Vesseur
Uitgever: Vibes Publishing
Verkrijgbaar als Kindle ebook bij Amazon ISBN 978-94-91908-16-3
Verkrijgbaar als Apple iBook ISBN 978-94-91908-15-6
Verkrijgbaar als paperback bij Amazon ISBN 978-94-91908-14-9
Verkrijgbaar als ebook bij Kobo ISBN 978-94-91908-15-6
Wilt of kunt u niet bestellen via bovenstaande internetwinkels? Dan kunt u ‘Allusies’ ook direct bij de uitgever bestellen via ons bestelformulier. Ga naar het bestelformulier.

Meer verhalen van M.H. Vesseur zijn gepubliceerd in de bundel Opblaasbare president. Ook deze bundel is verkrijgbaar als paperback via o.a. Boekenbestellen.nl, Bookspot (voorheen ECI) en de Bruna winkels, en als ebook via Apple iBooks, Amazon Kindle, Kobo en Bol.com.

Wilt u contact opnemen? Gebruik dan het contactformulier via de knop Contact.